Öt új szűrő került az Instagramba #JustSayin

2014 december 17. - BoriG

Az Instagram két év várakozás után most öt új filterrel lepi meg a felhasználókat.

Instagram_filtersForrás: Mashable

komment

Címkék: Instagram

A Skype megtanult spanyolul és angolul, és mostantól neked is tolmácsolhat

2014 december 15. - BoriG

A Microsoft Skype Fordítójának preview verziója mától elérhető. Egyelőre két nyelven, angolul és spanyolul beszél, de írásban több mint negyvennel megbirkózik. A valós idejű fordítás lehetővé teszi, hogy két, különböző nyelvet beszélő ember szkájpolhasson egymással, méghozzá úgy, hogy a program azonnal automatikusan lefordítja, és kinek-kinek a saját anyanyelvén közvetíti a mondottakat.

komment

Címkék: microsoft Skype

A Pirate Bay társalapítója reméli, hogy az oldalt végleg leállítják

2014 december 12. - BoriG

A héten egy rendőrségi akció keretében lekapcsolták a The Pirate Bay-t, és néhány más, a hírhedt torrent oldallal kapcsolatba hozható honlapot is. A hírek szerint az utóbbi egy évben hatalmas mértékben megnőtt – a napi egy milliót is elérte – az oldalra vonatkozó eltávolítási kérelmek száma. Az egyre több panaszt elnézve nem meglepő, hogy a svéd rendőrség végül lecsapott a hálózatra, és ezt még az oldal társalapítója, Peter Sunde sem bánja.

Kép: Techspot 

komment

Címkék: torrent Isohont ThePirateBay Sunde

Wozniak szerint csak városi legenda, hogy az Apple egy garázsból indult

2014 december 05. - BoriG

Steve Wozniak nemrégiben a Bloomberg-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a garázs sztorija – a népszerű vélekedés szerint ő és Steve Jobs a Jobs család garázsában rakták össze az első Apple gépeket – valójában csak városi legenda. Elmondása alapján semmilyen tervezés, forrasztgatás, prototípus szerelés nem történt a legendás helyszínen.

komment

Címkék: történelem Apple Woz

A Gangnam Style-t olyan sokszor nézték meg, hogy az valóban kettétörte a YouTube-ot

2014 december 03. - BoriG

A Gangnam Style igazán, úgy rendesen kettétörtre a YouTube-ot. Nem viccelünk. Psy klipjére túl sokszor kattintottak a YouTube-on, ezért a videomegosztót frissíteni kellett, hogy továbbra is meg lehessen tekinteni. 

gangnam style

komment

Címkék: YouTube

A Microsoft lelövi a Clip Art-ot, mert úgy sem használja senki

2014 december 02. - BoriG

Van egy rakás olyan dolog, amit a geekek következő generációja már élhet át.

komment

Címkék: microsoft Office Clip Art

Emlékeztek még a Google Glass-ra? Intel procival érkezhet.

2014 december 01. - BoriG

Az utóbbi hetekben nagy találgatás övezte a Google Glass jövőjét. Már jó ideje semmit sem lehet hallani az okosszemüvegről, és nemrégiben a Twitter – a kevés külsős támogató egyike – is kihátrált a Glass mögül.

A Google legutóbbi próbálkozása, hogy a Glass-t más kulcsfontosságú technológiák társaságában egy úszó kiállító teremben tegyék közszemlére, szintén a süllyesztőbe került. Mindent összevetve tehát nem meglepő, hogy a néhányan arra következtetésre jutottak, hogy a Google már nem olyan elkötelezett a viselhető eszköz mellett, mint egykor volt.

komment

Címkék: Intel Google Glass okosszemüveg

A Blu-ray lemezek mintázata radikálisan növeli a napelemek hatékonyságát

2014 november 26. - BoriG

A Northwestern Egyetem kutatói nemrégiben a Blu-ray lemez egy új – meglepő, de annál hasznosabb – felhasználási lehetőségét tárták fel. Nem, nem az autó visszapillantó tükrére ragasztották traffipax ellen.

blu-ray, solar panels, discs, pattern

komment

Címkék: napelem Blu-ray

Először a Google hirdethet majd a Broadway új, gigantikus neonreklámján

2014 november 25. - BoriG

Talán sehol máshol nincs akkora buli újévkor, mint a New Yorki Times Square-en, ahol a már Google készen is áll a tér ikonikus neonreklámjai közé valaha felszerelt legnagyobb elektronikus hirdetőtábla birtokba vételére.

Gglbllbrd870Kép: Google

komment

Címkék: kommunikáció Android Google Broadway

Így segíthetsz a becsületes megtalálónak, hogy visszakapd az elveszett Androidos készülékedet

2014 november 23. - BoriG

Előfordult már veled is, hogy elhagytál valami fontosat, mondjuk a pénztárcádat, vagy egy telefont? Ilyenkor nagyon jó érzés, ha egy kedves, becsületes megtaláló felhív, és végül visszaadja az eltűnt tárgyat. Egy elveszített Androidos eszköz esetében nagyban megnövelheted annak az esélyét, hogy egyszer majd viszont lásd, ha segítesz egy kicsit a kedves idegennek. Az egyik legjobb megoldás, ha valamilyen kontakt információt helyezel el a lezárt képernyőn.

1.jpg

komment

Címkék: okostelefon Android

süti beállítások módosítása