Így segíthetsz a becsületes megtalálónak, hogy visszakapd az elveszett Androidos készülékedet

2014 november 23. - BoriG

Előfordult már veled is, hogy elhagytál valami fontosat, mondjuk a pénztárcádat, vagy egy telefont? Ilyenkor nagyon jó érzés, ha egy kedves, becsületes megtaláló felhív, és végül visszaadja az eltűnt tárgyat. Egy elveszített Androidos eszköz esetében nagyban megnövelheted annak az esélyét, hogy egyszer majd viszont lásd, ha segítesz egy kicsit a kedves idegennek. Az egyik legjobb megoldás, ha valamilyen kontakt információt helyezel el a lezárt képernyőn.

1.jpg

Azt semmi esetre sem javasoljuk, hogy bármilyen fontos személyes adatot közszemlére tegyél, a lezárt képernyő célja végső soron pont az adatok védelmét szolgálja. A célra a neved és az otthoni számod megfelelhet.

Az üzenetet egyébként nagyon egyszerűen rávarázsolhatod a lezárt képernyőre: A Beállítások közt a Biztonság almenüben a Tulajdonosi adatokat kell választani.

2_1.jpg

Pipáld ki a jelölőnégyzetet a frappáns Tulajdonosi adatok megjelenítése a lezáró képernyőn szöveg mellett, és írhatod is, amit szeretnél.

Már kész is, kiléphetsz és mehetsz a dolgodra. Legközelebb, amikor az okostelefonod képernyője lezár, a szöveg természetesen már ott lesz.

Tessék, így mostmár ha valaha is elhagynád a telefonodat vagy tabletedet, a megtaláló egyszerűen kapcsolatba léphet veled, ami megkönnyíti és megnöveli a valószínűségét annak, hogy visszakapd a készüléket. 

Szólj hozzá!

Címkék: okostelefon Android

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr926926735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása