A Microsoft lelövi a Clip Art-ot, mert úgy sem használja senki

2014 december 02. - BoriG

Van egy rakás olyan dolog, amit a geekek következő generációja már élhet át.

Mint például a CD írás.

Vagy hogy nem vagy otthon, nem tudsz valamit, és meg kell birkóznod ezzel az érzéssel, mert nincs apró, űrkorszakbeli számítógép a zsebedben, hozzáféréssel az emberiség gyakorlatilag teljes ismeretanyagához.

Most pedig a múlt újabb pillére hullott a porba: a Clip Art.

A Microsoft bejelentette, hogy végleg eltünteti a Clip Art utolsó nyomait is az Office termékekből. Ha pedig a felhasználónak mégis ingyen beszúrható ábrákra lenne szüksége, a program a Bing képkeresőjéhez irányítja majd őket. Hogy miért? Mert a legtöbben már amúgy is az internetről szerzik be képeket.

A Bing képek természetesen nem lesznek vektorképek (így nem lehet majd kedvünk szerint átméretezni őket), és valószínűleg a kilencvenes évek hangulata is hiányozni fog belőlük, de nézzük a jó oldalát, bizonyára sokkal több választási lehetőségünk lesz. Az Office-ba szerelt képkereső egyébként megegyezik a Bing-es képkeresővel, kivéve, hogy a Creative Commons szűrő alaphelyzetben úgy lesz beállítva, hogy csak az üzleti célú felhasználásra engedélyezett képeket dobjon fel.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft Office Clip Art

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr116953025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása