Emlékeztek még a Google Glass-ra? Intel procival érkezhet.

2014 december 01. - BoriG

Az utóbbi hetekben nagy találgatás övezte a Google Glass jövőjét. Már jó ideje semmit sem lehet hallani az okosszemüvegről, és nemrégiben a Twitter – a kevés külsős támogató egyike – is kihátrált a Glass mögül.

A Google legutóbbi próbálkozása, hogy a Glass-t más kulcsfontosságú technológiák társaságában egy úszó kiállító teremben tegyék közszemlére, szintén a süllyesztőbe került. Mindent összevetve tehát nem meglepő, hogy a néhányan arra következtetésre jutottak, hogy a Google már nem olyan elkötelezett a viselhető eszköz mellett, mint egykor volt.

De a Glass projekt nem fulladt be – és úgy néz ki, hogy egy ideig még nem is fog. A The Wall Street Journal által megszellőztettet, a Google okosszemüvegének következő generációjára vonatkozó információ arra utal, hogy a vállalat nem mondott le a Glass-ról.

A Google a friss hírek szerint megválik eddigi partnerétől, a Texas Instruments-től, és a következő generációs hardware-ben Intel processzorokat használnak majd. Részleteket nem közöltek arra vonatkozólag, hogy melyik processzor kerül majd a Glass-ba, de minden bizonnyal valami ultra-alacsony energiafogyasztásúra számíthatunk. (Az Intel a múlt hónapban rukkolt elő egy olyan okoskarkötő koncepcióval, amihez egyik saját ARM-technológiájú processzorát használta.)

A névtelen, ám az témában illetékes informátor szerint az inteles együttműködés nagy löketet adhat a Glass-nak, a vállalat ugyanis „kórházláncoknál és különböző gyártóknál népszerűsítené a Google okosszemüvegét, miközben új munkahelyi alkalmazási területeket is szeretne létrehozni”.

Az új Glass érkezésének időpontját egyelőre homály fedi, mindössze annyit lehet róla tudni, hogy valamikor jövőre dobják majd piacra.

Szólj hozzá!

Címkék: Intel Google Glass okosszemüveg

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr516949899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása