A fejlesztők már legózhatnak a Google moduláris okostelefonjával

2014 július 16. - BoriG

A Project Ara, a Google ambiciózus terve, hogy személyre szabható moduláris okostelefont hozzon létre, egy lépéssel megint közelebb került a megvalósuláshoz.

Forrás: Phonebloks

A tech óriás most azoknak a fejlesztőknek a jelentkezését várja, akik szeretnének részt venni a Project Ara modulok tesztelésében. A résztvevők egy fejlesztői csomagot fognak kézhez kapni.

Az Ara Projectért a Google Advanced Technology and Projects (ATAP) csoportja felelős, és célja, hogy a felhasználók személyre szabott telefonokat állíthassanak össze egyfunkciós modulokból. Ez lehetővé tenné a készülékváltás helyett az egyes alkatrészek – például a processzor vagy a kamera cseréjét.

Az első fejlesztői csomagok szállítását várhatóan július végén kezdik meg, és „úgy lettek kialakítva, hogy segítsék az Ara project prototípusainak és moduljainak fejlesztését, beleértve a Google I/O-n bejelentett (első) versenyre készült modulokat is” írja a fejlesztőkhöz szóló e-mailjében a Google.

A jelentkezési lap szerint a fejlesztői készletek iránt érdeklődőknek az első körben július 17-ig kell jelentkezniük, a második körben a jelentkezések augusztus 17-én zárulnak le. Mivel a fejlesztői csomagok csak meghatározott számban állnak rendelkezésre, a Google a „technikai tapasztalat és a modul-koncepció ütőssége” alapján fog dönteni arról, hogy ki vehet részt a programban.

Az áprilisi Ara Project fejlesztői konferencián a Google már bemutatott néhány részletet, a múlt hónapban pedig az Google I/O konferencián az ATAP csoport vezetője, Paul Eremenko villantott meg egy valamelyest már működőképes Ara prototípust.

Az első fejlesztői csomagok egy része a Project Ara pénzdíjas versenyében résztvevő csapatokhoz fog kerülni. A nyertes 100.000 dollárral lehet gazdagabb, a pályázatnak pedig négy kritériumnak kell megfelelnie. Ezek közül az egyik, hogy a modul valami olyan funkcióval rendelkezzen „amit ma még egyetlen okostelefon sem tud”.

Szólj hozzá!

Címkék: okostelefon Google Project Ara

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr176513037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása