10 millió eladott iPhone az első hétvégén - újabb rekord

2014 szeptember 22. - BoriG

Az Apple ma reggeli bejelentése szerint több, mint 10 millió iPhone 6-ot és 6 Plus-t adtak el az első hétvégén, ezzel túlszárnyalták az iPhone 5s és 5c múlt évi kilenc milliós eladását is. Ez már így magában is elég szép eredmény, de van itt még valami.

iphone6-line-apple-store-7248.jpgKép: CNET

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a szóban forgó sajtóközleményben úgy nyilatkozott, hogy az új iPhone jobban teljesített, mint azt várták, és persze mindenki rettenetesen elégedett az Apple-nél. Hozzátette még, hogy valószínűleg több is fogyott volna a termékből, ha bírták volna készlettel, és hogy nagy erőkkel dolgoznak a megrendelések leszállításán.

Az iPhone 6 és 6 Plus szeptember 19-én került az üzletekbe az USA-ban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Japánban, Puerto Ricoban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban. Az iPhone legnagyobb piacának tartott Kína azonban észrevehetően hiányzik a felsorolásból. Bár az iPhone 5s és 5c egy időben startolt az Államokban és Kínában is, a legújabb iPhone esetében más a helyzet.

A The Wall Street Journal szerint, a Kínai állami média szabályozási kérdésekkel indokolja a késedelmet. Ha pénteken Kínában is piacra dobták volna az új iPhone-t, az eladási adatok kétségkívül még magasabbak lehettek volna. Így viszont csak a kínai feketepiacnak kedveznek a körülmények.

Sajnos az Apple nem közölt részleteket arról, hogy pontosan mennyi fogyott az egyes modellekből, így még mindig nem lehet biztosan tudni, melyik típust kedvelik jobban a fogyasztók. Persze, ha még rendelkeznénk is ezekkel az adatokkal, az a tény, hogy az Apple raktárkészlete kimerült, torzítaná a kereslet valós számait.

Szólj hozzá!

Címkék: apple okostelefon iPhone 6

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr736722051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása