90000 dollárért kelt el a 4chan bejegyzés

2014 augusztus 04. - BoriG

Ha tíz embert kérdezel arról, hogy mi a művészet, valószínűleg tíz teljesen különböző választ fogsz kapni. Tizenöt eBay licitáló számára ezen a héten a művészet egy 4chan komment, kinyomtatva.

4chanart.jpg

A licit 500 dollárnál kezdődött, négy nappal később pedig, augusztus 1-én 90900 dollárért kelt el a „Névtelen szerző alkotása” címmel futó képernyőfelvétel – vagyis egy név nélkül érkezett, a művészet leértékelődésén filozofáló komment (miszerint régen a művészet még „becsben volt tartva”, mára pedig nem más, mint egy 4chan bejegyzés).

„A művészetet régen nagy becsben tartották Most meg szó szerint akármi lehet művészet Ez a bejegyzés művészet” olvasható a képen. A panaszos komment 45 licitet gyűjtött be, és bár lehet, hogy az egész csak művészi szinten űzött trollkodás, de az eBay hirdetés elég nyilvánvalóan fogalmaz: „A megvásárolt műalkotás vételárát nem áll módunkban visszatéríteni”.

A szerencsés nyertes A4-es papírra nyomtatva, keretezve kapja meg a képet, ami sajnos nem kifejezetten egyedi darab. Egyetlen gyenge másolat próbált meg hasonló sikert elérni, eddig még eredménytelenül.

Egy másik aukció azonban (a műalkotás eBay hirdetésről készült screenshot), amiknek a licitje jelenleg 50.000 dollárnál tart, még lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnének a 4chan bölcsesség büszke tulajdonosai lenni. Nem árt igyekezni, a licit lezárásáig már csak néhány óra van hátra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr166571785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása