A Gates Alapítvány beültethető, 16 évig működő fogamzásgátló módszert támogat

2014 július 09. - BoriG

A Bill & Melinda Gates Alapítvány egy massachusettsi székhelyű, MicroCHIPS nevű vállalkozást támogat, mely a szabályozott hatóanyag-felszabadulású orvosi implantátumok területén specializálódott.

Forrás: Techspot

Az általuk kifejlesztett chip mindössze 20x20x7mm nagyságú, és képes a levonorgesztrel nevű progeszteront naponta a szervezetbe juttatni, így fogamzásgátlóként működik.

Az eszköz a has, a felkar vagy a farpofák bőre alá ültethető. A chip 16 évre elegendő hatóanyagot tartalmaz, ami titániummal és platinummal van hermetikusan lezárva. Az eszköz elektromos impulzus segítségével egy pillanatra megolvasztja a lezárást, így szabadul fel a készítmény napi adagja.

Forrás: MicroCHIPS

Az ehhez hasonló implantátumok nem számítanak újdonságnak. A már létező megoldások öt éven keresztül képesek működni, majd cserélni kell őket. Ráadásul az ilyen eszközöket el kell távolítani a szervezetből, amikor a nő gyermeket szeretne. A MicroCHIPS-féle megoldás azonban minkét problémára választ ad.

Először is, a chip 16 éven keresztül a szervezetben maradhat, mielőtt cserélni kellene – vagyis több, mint háromszor annyi ideig tart, mint a jelenlegi beültethető fogamzásgátló eszközök. Továbbá, a chip külsőleg is vezérelhető, vagyis kikapcsolható, ha a használó abba szeretné hagyni a fogamzásgátlást. Emellett az orvosoknak is lehetőséget ad arra, hogy a hatóanyag adagolását személyre szabottan állítsák be.

 A csapat reméli, hogy ha az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság (FDA) jóváhagyja, a jövő évben megkezdheti a chip preklinikai tesztelését. Az eszközt a tervek szerint 2018-ban dobják majd piacra.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr506484149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.07.11. 07:05:48

20x20x7 az nem akkpra ami az ujjbegyen van.

és kinek szánja ezt gate? a gojoknak, vagy a túlszaporodó afrikaiaknak?
süti beállítások módosítása