A Microsoft okosóra létezik. Csak nem okosóra.

2014 július 03. - BoriG

A Microsoft által tervezett okosóráról további részletek láttak napvilágot – úgy tűnik, az új viselhető eszköz valójában nem is egy okosóra.

nem smartwatch.jpg

Forrás: Unites States Patent and Trademark Office/ Microsoft

A legfrissebb információk Paul Thurrott-tól származnak. A sokak által ismert és tisztelt Thurrott Microsoft-ügyben egyike a legjobb kapcsolatokkal rendelkező újságíróknak, és bár az általa megosztott részleteket a vállalat hivatalosan még nem erősítette meg, eddigi munkásságának fényében érdemes odafigyelni arra, amit mond.

Forrási szerint az a hír járja, hogy a Microsoft terméke valóban viselhető lesz, de nem egy szigorú értelemben vett „okosóra”. Persze az értesítéseket egy kapcsolódó okostelefonról kapja majd – és minden bizonnyal a pontos idő is leolvasható lesz róla – viszont inkább egy karpántra fog hasonlítani, mint egy órára, a hangsúlyt pedig a fitnesz és egészség témakörére fekteti majd. Ez az új fejlemény összhangban van a Forbes nem rég napvilágot látott jelentésével, miszerint a készülék 11 beépített érzékelővel rendelkezik majd, így alkalmas lesz például a pulzusszám mérésére, vagy a lépésszámolásra.

Thurrott forrásai megerősítették azt a másik, májusban megjelent hírt is, hogy a készülék bármilyen okostelefonnal kompatibilis lesz majd. Ez lehet a legfontosabb tulajdonsága a Microsoft karpántjának, ami megkülönböztetheti versenytársaitól, a többi cég terméke ugyanis csak bizonyos eszközökkel használható. A karpánt azonban működni fog Windows Phone-nal, Androiddal ás iOS-szel is. Képes lesz továbbá a harmadik féltől származó appok futtatására – így feltételezhetőleg az olyan sport  és egészségügyi szolgáltatásokhoz is kapcsolódni tud majd, mint az iOS 8 Health vagy a Samsung S Health.

Végül Thurrott azt írja a Microsoft karpánt árfekvéséről, hogy a Samsung Gear termékekhez lesz hasonló, és az utolsó negyedévben kerül majd piacra.

Reméljük, hogy a karpánt azért valamivel jobban fog teljesíteni, mint a Samsung Galaxy Gear-je, amit az Apple társalapító Steve Wozniak tömören „értéktelennek” nevezett.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr356470293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2014.07.03. 22:20:45

"minden bizonnyal a pontos idő is leolvasható lesz róla"

Negyvenperces frissítési gyakorisággal...
süti beállítások módosítása