Cortana „néhány héten belül” érkezik Angliába és Kínába

2014 június 17. - BoriG

Bár a Microsoft fontolóra vette, hogy a Cortana-t iOS-en és Androidon is elérhetővé tegye, ennél sokkal nyilvánvalóbb célja a közeljövőben, hogy a Windows Phone hangasszisztensét más országokban is piacra dobja. Az Egyesült Államokon kívül elsőként a kínai és angliai fogyasztók juthatnak hozzá.

Fotó: Microsoft

A Windows Phone Cortana-jának programmenedzsere, Marcus Ash megerősítette, hogy a Cortana küszöbön álló angliai és kínai érkezése „nem néhány hónapon, hanem néhány héten belül” esedékes. Ash a terjeszkedésről szombaton egy Twitter-üzenetben tett említést, amire először a WinBeta blog csapott le:

@sM4llziE Még valami. 0. A #Cortana hamarosan elérhető lesz Angliában és Kínában. Nem néhány hónapon, hanem néhány héten belül.

— Marcus Ash (@marcusash) 2014. június 14.

A Windows Phone 8.1 áprilisban frissített fejlesztői változatában az Egyesült Államok területén már elérhető a Cortana béta verziója, mely a Microsoft mobil felhasználói számára a Google Now-jához és az Apple Siri-jéhez hasonló szolgáltatást nyújt. A Windows Phone 8.1 a tervek szerint 2014. június 24-től lesz elérhető minden felhasználó számára.

A Bing-alapú digitális asszisztens a Windows Phone Bing keresőjét váltja, illetve integrálja a Skype-ot és más Microsoft applikációt is. A későbbiekben a Cortana külső appfejlesztők számára is elérhető lesz.

A Cortana angliai és kínai érkezéséről szóló hírek egy múlt heti, egyesült államokbeli konferenciát követően láttak napvilágot, ahol Ash úgy nyilatkozott, hogy a Microsoft a Cortana iOS-re és Androidra fejlesztésének lehetséges előnyeit mérlegeli.

Bár a Microsoft az utóbbi időben sokkal nyitottabbá vált arra, hogy szoftvereit és szolgáltatásait más platformokon is elérhetővé tegye (mint például az Office iPad-en futó verziójának kiadása), a digitális asszisztenssel kapcsolatban ez még nagyon korai lenne.

Szombaton Ash egy sor Twitter-üzenetben pontosította a Microsoft álláspontját a Cortana más platformokra történő fejlesztésével kapcsolatban. Ezek szerint a vállalt elsődleges célja, hogy a Cortana tökéletesen működjön a Windows Phone-on, minél több országban elérhető legyen, illetve hogy rajta keresztül minél több felhasználó válassza operációs rendszerét. Ezt követően veszi majd fontolóra a Microsoft a Cortana asztali verziójának fejlesztését: a legfrissebb pletykák szerint a Cortana-t is tartalmazza a jövő évben érkező Threshold kódnevű Windows frissítés.

„A legteljesebb élményt a kizárólag Windows eszközökkel rendelkező Microsoft felhasználók kapják a jövőben is. A mi eszközeinken működik a legtökéletesebben” mondta Ash.

Csakis azután kerülhet terítékre a Cortana más eszközökre történő fejlesztése, miután beváltotta a Windows Phone-nal és a Windows-zal kapcsolatos várakozásokat, tette még hozzá.

Ash a múlt héten a WPCentral blogon egy hozzászólásban kifejtette, a Cortana más platformokra való optimalizálásának lehetősége azért merült fel, mivel a mobilpiacon hátrányból indul. Így a Microsoft feladata, hogy „megtalálja a módját, miként nyújthatnak teljes Cortana-élményt azoknak a felhasználóknak is, akik rendelkeznek Microsoft számítógéppel vagy tablettel, telefonjuk viszont más szolgáltatóval fut.”

„A mobilpiacon mi vagyunk a kihívók. Többféle ötletet és lehetőségeket is számításba kell vennünk az áttöréshez, rugalmasnak és alkalmazkodónak kell lennünk, tanulnunk kell a tapasztalatokból, amit a Cortana Windows Phone-os megjelenésével szerzünk” írta Ash.

1 komment

Címkék: windows Cortana

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr346313322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dene 2014.06.19. 01:53:14

Cortana, mint a HALO-s Cortana?
Ilyet veszünk, Master Chief-ek leszünk ! :D
süti beállítások módosítása