Akku-gyilkos bug miatt késik a Lollipop

2014 november 06. - BoriG

Az Android fanok bizonyára vegyes érzelmekkel fogadják a hírt, hogy a Lollipop frissítéseket parkolópályára küldte a Google egy, az akkumulátor hipergyors merülését okozó bug miatt.

 

Ha felötlött benned, hogy vajon miért nem kapta még meg a beígért Android frissítést a Nexusod vagy a Google Play Edition telefonod, a válasz, hogy a Google épp most dolgozik az akkumulátoridőt drasztikusan megrövidítő programhiba kijavításán – és hát senki nem örülne egy bugos új operációs rendszernek.

A jó hír: a hibát már ki is javították. A rossz az, hogy a vállalat emiatt egy héttel eltolta a Lollipop bevezetését: az új dátum november 3-a helyett november 12. lesz.

Az információ Artem Russakovskii-tól, az Android Police alapítójától származik, miszerint a vezeték nélküli frissítések kezdő dátuma november 12-ére lett módosítva „néhány komoly bug” miatt.

A Google fűzött nyilatkozatot a menetrend megváltoztatásához, és nem közölte annak okát sem. Egy Android mérnök azonban nyilvánosan is elismerte, hogy nagyon merül a Lollipop-os aksi, ha a wi-fi működik.

„Az Android mérnöki csapatának tudomása van egy Nexus 5 felhasználókat érintő problémáról az Android 5.0-val kapcsolatban, ami, ha a wi-fi be van kapcsolva, nagyon megnöveli az akkumulátor használatot. Úgy tűnik, ezt az IRQ ébresztési események abnormálisan magas száma okozza,” írta tegnap Trevor Johns, a Google nyílt forráskódú Androidos projektekkel foglalkozó mérnöke.

Az Android Police felhívta rá a figyelmet, hogy Johns később megerősítette, a problémát már megoldották.

Kétségtelenül, a Google-nek nem célja, hogy akkumulátor zabáló programhibákkal borzolja a kedélyeket, miután már beharangozták a Lollipop speciális, beépített akku-kímélő funkcióját, ami akár 90 perccel is meghosszabbítja majd az üzemidőt. Az új operációs rendszer ezen kívül új energiagazdálkodási lehetőségekkel is bővült: kiírja például, hogy mennyi idő múlva kell majd újra töltőre dugni a készüléket.

Szólj hozzá!

Címkék: bug Google Android 5.0

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr816872815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása