Mostantól az Android vezér Sundar Pichai felel szinte mindenért a Google-nál

2014 október 27. - BoriG

A Google vezérigazgatója, Larry Page belátta, hogy ő is ember, és átadta jó néhány alapvető Google termék irányítását az egyik legmegbízhatóbbnak ítélt vezetőjének, Sundar Pichai-nak.

google, android, larry page, sundar pichai, reorganizaationKép: Techspot

A ranglétrán gyorsan felfelé lépkedő menedzser keze alá tartozik mostantól a Google+, a térkép, a kereső, a kutatás, illetve a kereskedelmi és hirdetési szolgáltatások és azok infrastruktúrája. A szóban forgó egységek jelenlegi vezetői így közvetlenül Pichai-nak tartoznak beszámolási kötelezettséggel, nem pedig Page-nek, derül ki a Re/code cikkéből.

Pichai mindezek mellett megmarad az Android, a Chrome és a Google Apps vezetőjeként is.

A Google dolgozói pénteken egy memóból értesültek a menedzsmentet érintő változásokról. Az üzenetben Page kifejti, az átalakítással a célja az, hogy nagyobb figyelmet szentelhessen a már létező, és az új termékeknek egyaránt. Több forrás szerint a Google vezér nemrégiben már egy értekezleten is beszélt arról, hogy szeretne a nagyobb összefüggésekre koncentrálni, ám túlságosan szerteágazó feladatköre miatt eddig erre nem volt lehetősége. Más szóval Page elismeri, hogy a nap nála is csak 24 órából áll, és egyszerűen túl sok feladatot vállalt magára.

Még ezek után is, Page jóval többért felel, mint a többség. Továbbra is ő irányítja a Google X-et, a Nest-et, a Calico-t, a vállalati fejlesztést, és a Google jogi, pénzügyi és üzleti tevékenységét is.

Pichai karrierje az utóbbi időben meredeken ível felfelé a Google-nél, hiszen Andy Rubin még csak márciusban adta át neki az Android vezetését. Eddig, úgy néz ki, jó munkát végzett.

Szólj hozzá!

Címkék: Android Google

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr486838355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása