Nincs időd számolgatni? A PhotoMath instant megoldást nyújt

2014 október 22. - BoriG

Nem voltam rossz matekból, de ha már akkor létezett volna a MicroBlink legújabb appja, rengeteg más, hasznos dolgot is csinálhattam volna az egyenletek megoldása helyett – mondjuk nézhettem volna a Gumimacikat.

smartphone, camera, app, photomath, math, equations, microblinkKép: PhotoMath

Az új alkalmazás PhotoMath néven fut, és az okostelefon kameráját használva nem csak beszkenneli és megoldja az egyenleteket, de a megoldást lépésekre is bontja, így végig követheted a folyamatot. A program hasonlít a World Lens-hez, ami szintén a képfelismerési technológiát használja kifejezések, mondatok lefordításához, 7 nyelven. (A szoftver többek közt köztük spanyolul, oroszul és németül is tud.)

Tehát nem kell ide-oda lapozgatnod a tankönyvedben egy-egy matematikai feladat megoldásához, a telefon pillanatok alatt megadja a végeredményt. Egy ilyen app persze ideális a puskázáshoz is – de a MicroBlink valószínúleg nem nagyon izgatja magát a lehetőség miatt. A vállalat bevallottan nem az oktatás frontján szeretné kamatoztatni fejlesztéseit: a PhotoMath segítségével a szövegfelismerő motorjukat szeretnék népszerűsíteni.

A TechCrunch cikke szerint a MicroBlink más cégeknek szeretné eladni az általuk kidolgozott alaptechnológiákat. A legutóbbi termékükön már három éve dolgoznak, a fejlesztés pedig most jutott el abba a szakaszba, hogy már piacra is vihetik. A PhotoMath lényegében egy lehetséges alkalmazási módot mutat be.

Az app ingyenesen letölthető iOS-re és Windows Phone-ra, az Androidos verzióra még 2015-ig várni kell. 

A videóban akció közben is látható a PhotoMath,

Szólj hozzá!

Címkék: app PhotoMath

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr696818065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása