A Microsoft elmarad jogdíjak miatt pereli a Samsungot

2014 augusztus 03. - BoriG

A Microsoft jelenleg is több, Androidos készülékeket előállító vállalattal áll szerződésben, így azok a legyártott készülékek után fizetett jogdíj ellenében felhasználhatják a Microsoft szellemi tulajdonát. A Samsung szintén ilyen licencia-szerződést kötött a Microsofttal még 2011-ben, a közelmúltban azonban a Microsoft jogászai szerint leállt a jogdíjak fizetésével. Ennek eredményeképpen a két vállalat most bíróságra viszi az ügyet.

Forrás: Techworld

A múlt évben a Samsung először a jogdíjakat kezdte el késve átutalni, majd a késedelmi kamatot sem volt hajlandó megfizetni. Tette mindezt arra a feltételezésre alapozva, hogy a szerződésüket a Microsoft érvénytelenítette a Nokia okostelefon-ágának felvásárlásával. A Microsoft szerint persze ez szerződésszegés, ráadásul a Samsung nem egyeztetett bírósággal arról, hogy a felvásárlással valóban semmissé vált-e a Microsofttal kötött megállapodása.

David Howard, a Microsoft egyik alelnöke szerint „hónapokat töltöttek azzal, hogy megoldást találjanak a problémára, a Samsung azonban több megbeszélés és hivatalos levél útján is kinyilvánította, hogy a szerződés lényegére vonatkozólag gyökeresen különböző nézőponton vannak.”

A megegyezés szerint a jogdíj minden egyes okostelefon és tablet után fizetendő, a Samsungnak pedig jó oka van rá, hogy ne tegye ezt, hiszen Androidos készülékeik forgalma igencsak megnőtt 2011 óta.

A Microsoft biztos benne, hogy bírósági úton betartathatja a szerződést, emellett pedig megőrizhetik a két vállalat jó viszonyát, annak ellenére, hogy a Samsung a megállapodás érvénytelenségére hivatkozik.

Mindeközben a Samsung „minden részletre kiterjedően átvizsgálja a panaszt és dönt a megfelelő válaszlépésről”.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr706570951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása