Leállt a Facebook! Hívd a zsarukat!

2014 augusztus 02. - BoriG

A Los Angeles megyei seriff hivatala szeretné megértetni a lakossággal, hogy nem tudják újraindítani a lefagyott Facebook-ot.

down3.png

 Forrás: CNET

Amikor a Facebook leáll, mint ahogy tette tegnap is egy kis időre, nem az utcákon tombol a pánik. Hanem minden otthonban, irodában, iskolában, a fogorvosi rendelőben és kutyaólban.

Valószínűleg többeknek is pszichés traumát okozhat, ha nem kápráztathatják el ismerőseiket egy fantasztikus, új státuszfrissítéssel.

Mindez oda vezetett, hogy Burton Brink őrmester a Los Angeles megyei seriff hivatalából szükségesnek látta Twitteren is elmagyarázni a zavarodott tömegeknek, hogy ne tárcsázzák a 911-es segélyhívószámot, ha a lefagy Facebook.

„A #Facebook nem rendőrségi probléma. Kérjük, ne hívjanak minket, hogy leállt, és azt sem tudjuk, mikor indul újra!” írta.

Elég fura az a gondolatmenet, ami oda vezet, hogy valaki vészhelyzetnek nevezze, ha egy közösségi oldal nem működik.

Mondjuk egyébként is, mit csinálna a seriff? Elvágtatna Észak-Kaliforniába, hogy letartóztassa Zuckerberget? Elmagyarázná, hogy a bűnüldözési szervek az amerikai Nemzetbiztonsági Hivataltól tanult titkos módszerrel képesek a Facebookot bármikor visszahozni a képernyőre?

Persze az is lehet, hogy ezek az emberek csak szerettek volna egy barátot, amíg a Facebook vissza nem tér.

A Slate magazin szerint a Los Angeles-i Rendőrség Kommunikációs Osztálya még megpróbálta menteni a helyzetet: „Szeretnénk tisztázni: senki sem hívott minket a #Facebook miatt. A közlés csak válasz az éppen zajló kérdezz-felelek során beérkezett egyik kérdésre ;)”.

Ezután viszont Brink őrmester, aki szintén csak tisztázni szerette volna a helyzetet, a következőt twittelte: „Igen, voltak, akik felhívtak minket, mert leállt a FB. Ezért írtam az előző üzenetet, megelőzésképpen. Nem tudjuk hány hívás érkezett a 911-re, köszi #LASD.”

brink6.png

 Forrás: CNET

Nem bánnám, ha mondjuk a miskolci rendőrségnek is lenne egy ilyen szórakoztató Twitter fiókja.

7 komment

Címkék: Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr346568703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.08.02. 23:01:27

Szabadítsuk fel Izaurát!!!

Ez annyira szánalmas, olyan megalázó, és az emberek nem veszik észre, hogy a Facebook egy szoftver, ami nélkül teljes életet élnek emberek milliárdjai.

Hogy lehet egy ilyen kiemelt hír?

Lássuk be szánalmas. :)

Beer Monster 2014.08.03. 00:44:49

@agyramegy: Kényszerbetegség valószínűleg.
Júliusban miért nem a strandra megy másképp?

JohnHenry 2014.08.03. 07:01:09

persze, hogy nem a rendőrséget kell hívni ilyenkor, hiszen minden tisztességes magyar orbán-fóbiás tudja, hogy orbán tette rá a kezét a zinternetre.

jweiss 2014.08.03. 08:04:56

Szarok at LAPD-re és az idióta usakokra.

kézműves étcsokimikulás 2014.08.03. 08:20:33

@JohnHenry: ez most speciel nem o volt hanem a kubatov,most elesitettek be a tenyerszkennert...
:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.03. 08:41:34

@agyramegy: Kiemelt hír az emberei butaság új fokáról :(
süti beállítások módosítása