Nyaraláshoz is kiváló a Google Térkép offline funkciója

2014 július 04. - BoriG

Ahol nincs hálózat, ott a Google Térkép sem használható. (Nyilván pont akkor, amikor szükség lenne rá…) Kivéve persze ha elmentetted a térképet, hogy offline módban is működjön. A Maps offline funkciója lehetővé teszi a nagyobb térképek is letöltését is, és segíthet a tájékozódásban, ha már egy hálózat nélküli területre tévedtél.

IMG_20140704_130407~2.jpg

A funkció ugyanúgy működik iOS-szen és Andoridon is.

Lehet, hogy először frissítened kell a Térképet. Az iOS-szen a 3.0 verzióra, az Androidon pedig a 8.0 verzióra lesz szükség.

A frissítés után indítsd el az appot, és kattints a keresőmező melletti profil ikonra, majd görgess a lap aljára.

krk1_1.jpg

Ez a rész tartalmazza az összes mentett térképet. A térképeket kétféleképpen töltheted le offline használatra. Egyrészt rögtön a lap alján található a „Térkép mentése offline használathoz” opció. Másrészt pedig, ha azt a térképet szeretnéd letölteni, amit éppen látsz, azt közvetlenül a keresőmezőbe kattintva is megteheted

krk.jpg

Mielőtt letöltenéd a térképet, még lehetőséged van rá, hogy ki/be zoomolj. Ha a kiválasztott terület túl nagynak bizonyulna, a Maps kérni fogja, hogy közelíts rá jobban, ezután pedig elnevezheted és elmentheted.

Fontos még, hogy az app a mentett térképet csak harminc napig őrzi meg. Utána törölni fogja, minden bizonnyal azért, hogy tárhelyet szabadítson fel a készüléken.

 

3 komment

Címkék: app Android Google iOS Maps

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr46472897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pivigyuszi 2014.07.05. 00:20:06

Ez a funkció már létezik egy pár éve...

Pierr Kardán 2014.07.05. 16:59:35

@pivigyuszi: Ja, csak a Keresés mezőbe azt kellett beírni hogy map ok és láss csodát, már el is mentette a kijelzőn éppen látható térkép részletet. Mondjuk nevet nem lehetett adni az elmentett térképnek, de ha offline módban ráálltál a kérdéses részre, akkor ugyanúgy lehetett zoomolni benne.
süti beállítások módosítása