A legcukibb app segít gazdát találni az állatmenhelyek lakóinak

2014 július 01. - BoriG

A Petcube segítségével távolról is szemmel tarthatjuk kedvenceinket. A gyártó cég most új célt tűzött ki: örökbe fogadható állatoknak szeretne otthont találni.

Forrás: Petcube 

A Kickstarterről finanszírozott Petcube egy körülbelül 10 x 10cm-es alumínium kocka, ami beépített nagy látószögű kamerával, mikrofonnal, hangszórókkal és mozgatható lézermutatóval rendelkezik. A hálózati áramról működő és wifihez csatlakoztatható készülék lehetővé teszi a gazdik számára, hogy a távolból beszéljenek kisállataikhoz és játsszanak velük, mindezt számítógépükről vagy okostelefonjukról egy app segítségével tehetik meg.

A Petcube Augusztustól lesz elérhető a nagyközönség számára, de a prototípus tesztelése már egy tucat állatmenhelyen folyamatban van a San Francisco Bay Area területén.

„Szeretnénk, ha az emberek kapcsolatot teremthetnének olyan állatokkal, akiket akár örökbe is fogadhatnának” nyilatkozta a Petcube kommunikációs igazgatója, Daria Staverska a Mashable magazinnak. „Reményeink szerint ez arra fogja ösztönözni az embereket, hogy örökbe fogadják a kisállatokat, ez pedig a menhelyeknek is nagyszerű lenne.”

A cég egyik társalapítója, Alex Neskin az eredeti koncepciót akkor fejlesztette ki, amikor munkája miatta csivaváját, Rocky-t otthon kellett hagynia egyedül. A magányos kutyus nagy zajt csapott, a szomszédok pedig már azzal fenyegetőztek, hogy kihívják a rendőrséget. Neskin kitalált valamit: egy távolról is irányítható webkamerát és lézermutatót szerelt fel a lakásban, így akkor is játszhatott a kutyával, amikor elment otthonról. Később aztán a másik két társalapítóval, Yaroslav Azhnyuk-kal ás Andrey Klen-nel vágtak neki a Kickstarter kampánynak, végül pedig több pénzt sikerült összegyűjteniük, mint amit célul tűztek ki.

„Vállalatunk küldetése, hogy a kisállat-tulajdonosok számára olyan okos megoldásokat kínáljunk, ami lehetővé teszi számukra, hogy játék közben szemmel tartsák kedvenceiket, és hogy ezt barátaikkal és családjukkal is megoszthassák” mondta Staverska.

A Petcube közösségi hálóként is szeretne működni, ahol a tagok képeket tölthetnek fel kedvenceikről, és követhetnének másokat.

Forrás: Petcube 

A felhasználók a videó adást is megoszthatják, így mások is játszhatnak háziállatukkal.

Bár a készülék a nyár folyamán csak később kerül forgalomba, az app már letölthető, és többen használják is, fotókat, videókat tesznek közzé cicákról, kutyákról, de nyulakról, kecskékről és papagájokról is.

Máris megjelentek a felületen az internet háziállat-celebjei, mint a kutyás mémből híres Shiba Inu, Denver, a bűnös kutya, vagy Beau, a golden retriver, akinek már 182 ezer követője van a Vine-on.

komment

Címkék: app

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr436464729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása