Nagyon pörög a Google Glass

2014 június 24. - BoriG

Nagyon pörög a Google Glass, tegnap két hírrel is bombázott.

glass2.jpg

 Forrás: Google Glass

Egyrészt, a Google Glass tegnaptól 1000 fontért megvásárolható  Angliában is, így az Egyesült Államok után itt érhető el először az Androidos szemüveg.

Annak ellenére, hogy az USA-ban már két éve kapható, a Google eddig megtartotta prototípusként a valóságkiterjesztő eszközt. A Google Glass célközönsége elsősorban a fejlesztők voltak, és nem a fogyasztók.

A Google Glass pici képernyőjén, ami valamivel a jobb szem fölött helyezkedik, úti információkat, közösségi média híreket és weboldalakat érhetünk el. A viselhető miniszámítógép képes továbbá fotók és videók készítésére, és üzeneteinket is elolvashatjuk.

A Google célja, hogy a korai elfogadók (akiket Explorereknek hív) megvásárolják és használják a Glasst, az esetleges problémákat és javaslataikat jelezzék a vállalat felé, és ezáltal segítsék formálni a termék jövőjét. A Glass végül várhatóan nem fog többe kerülni, mint egy átlagos okostelefon.

A 18 évnél idősebb angliai lakosok csatlakozhatnak a Glass Explorer programhoz, ehhez csak meg kell vásárolni a okosszemüveget a google.co.uk/glass címen.

A Google Glass első megjelenése óta a Google a hardvert háromszor, a szoftvert pedig többször is frissítette. Az Egyesült Királyságban értékesített verzió akkumulátora hosszabb üzemidőt tesz lehetővé, mint a korábbi modelleké, és a hangfelismerő rendszert is a brit akcentushoz szabták.

A Glass több régebbi modellje kapható az eBay-en nagyjából 950 fontért. A Glasst az interneten hitelkártyával lehet megvásárolni, de a Google a londoni King’s Cross-ban megnyitott „Basecamp” központában fel is lehet próbálni.

Öt, kifejezetten angliai piacra készített app is elérhető az eszközhöz, ebből az egyik a Guardian hírolvasója, ami az újság tartalmának kivonatatát és a legfontosabb friss hírekről értesítéseket küld az olvasónak.

Ezen kívül a Start Chart, Shazam, Zombies Run és a goal.com is használható Google Glassen.

A másik hír szerint hétfőtől az Egyesült Államokban a Glass dizájner változatát is piacra dobták, és bárki boldog tulajdonosa lehet, ha van felesleges 1500 dollárja.

glass.jpg

Forrás: Net-a-Porter

A termékvonalat, amit az amerikai divattervezővel, Diane von Furstenberggel közösen terveztek, a hónap elején mutatták be. Az elegánsabb termék célja, hogy szélesebb közönséget szólítson meg.

A Google csak lassan kezdte meg az viselhető eszköz árusítását a nagyközönség számára, kezdetben kizárólag meghívóval volt megvásárolható, később pedig egy napos kiárusításon vehették meg az érdeklődők. Az Glass most elérhető a  Google Glass storefrontban, illetve a luxuscikkeket árusító Net-a-Porter internetes áruházban és férfirészlegén, a Mr. Proter-n. Ára  1500 és 1800 dollár között mozog a választott kerettől függően. A szemüvegek DVF|Made for Glass néven futnak, ötféle új kerettel és nyolc új árnyalatban.

A Google Glass a technológia iránt érdeklődők körében már sikert aratott, a Google pedig most azt reméli, hogy a Glasst vonzóvá teheti a korai befogadók és a kütyük szerelmeseinek táborán túl is. Bár a hardware még mindig elég drága, a Google képes lenne csökkenteni az árat az eladott egységek számának növelésével. A nagyobb volumenű termelés valószínűleg levinné az alkatrészek költségét.

A Glass, amit adatvédelmi aggályok miatt az USA-ban képviselők és fogyasztók is támadtak, egy csapat új, viselhető eszközzel versenyez a piacon, ahol a következő nagy slágert keresi  minden cég, mint az okosórákat fejlesztő  Samsung, Pebble és a Sony .

Szólj hozzá!

Címkék: Android Google Google Glass

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr916406891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása