Tényleg ingyenes lesz a Windows 9?

2014 szeptember 28. - BoriG

Egy ideje már rebesgetik, hogy a Windows legújabb verziója ingyenes is lehet, egy indonéz Microsoft alkalmazottnak köszönhetően most úgy tűnik, nem csak egy légből kapott híresztelésről van szó.

Az említett információ Andreas Diantoro-tól származik, aki a LinkedIn profilja alapján a Microsoft Indonesia elnöke.

A Neowin magazin indonéz forrása szerint Diantoro elmondta, a frissítés ingyenes lesz azok számára, akik jelenleg Windows 8-at használnak. Ez összecseng azokkal a korábbi tudósításokkal, miszerint a Microsoft szeretné minél hamarabb az új platformon tudni felhasználóit. A belépési költség kiiktatása valószínűleg eléggé motiváló hatású lesz. Diantoro nyilatkozata egy értekezleten hangzott el szeptember 25-én a Jakartában a Hotel Muliában.

A Windows 7-ről és a Vista-ról nem szól a fáma, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft vajon ezeknek a felhasználónak is felajánlja-e az ingyenes lehetőséget. A lépést indokolhatja a Microsoft üzleti modelljének változása: az operációs rendszer eladása helyett inkább az app store-ból próbálnak bevételt generálni. Így érthető, hogy a vállalat szeretné, ha minél több felhasználó kezdené el a legújabb operációs rendszerüket használni, működőképessé téve ezzel a modellt.

Szerencsére nem kell már sokáig találgatnunk, kedden tartják ugyanis a Microsoft sajtóeseményét, ahol minden várakozás szerint a vállalat bemutatja majd a Windows 9-cet.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft windows

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr876740193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása