A BitTorrent anonim csevegő alkalmazása mától elérhető Windows-on, Mac-en, és Androidon is

2014 szeptember 17. - BoriG

Júliusban a BitTorrent bejelentette, hogy Bleep néven új, a felhasználók anonimitásának és metaadatainak védelmét célzó, decentralizált kommunikációs felületet fejleszt. Akkor az app még csak Windows 7 és 8 alatt futott, és kizárólag meghívóval volt elérhető. Mától azonban a Bleep alfa verziója az Androidon és Mac-en is él.

Kép: BitTorren

A Bleep-be importálhatod Google címjegyzékes kontaktjaidat, meghívhatod barátaidat e-mailben, SMS-ben, QR kóddal vagy egy nyilvános kulcs segítségével. Ha már van fiókod, azt most Androidos telefonodon is használhatod, így több készüléken is fogadhatod a bejövő üzeneteket.

Mivel az alkalmazás még mindig alfa, van egy pár ismert hiba, amit érdemes megemlíteni. Például nem lehet offline fotókat vagy csoportos üzeneteket küldeni aszinkron módon, ha nincs korlátlan adatforgalmat is tartalmazó előfizetésed, az appot “Wi-Fi Only” állapotban javasolt használni, a már létező fiókot egyelőre nem lehet Androidról asztali gépre költöztetni, és bár több készüléken is fogadhatjuk az üzeneteket, az elküldött üzenetek nem lesznek minden eszközünkön láthatóak.

A vállalat szerint a Bleep végpont-végpont közötti titkosítást biztosít, és az üzeneteket kizárólag a felhasználó telefonja tárolja. A már nem aktuális titkosított üzenetek pedig egyszerűen törölhetőek, így véglegesen, nyom nélkül eltüntethetőek.

A Bleep fiók létrehozásához csak egy e-mail címre vagy egy mobilszámra lesz szükséged. Lehetőség nyújt arra is, hogy személyes adatok megadása nélkül regisztrálj.

Kép: BitTorrent

komment

Címkék: biztonság p2p app BitTorrent Bleep

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr966707125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása