Okos kontaktlistával segíti egy új app a kommunikációt

2014 augusztus 15. - BoriG

Több hónapnyi hírverés után végre letölthető az Apple Store-ból a Humin, egy ingyenes app, ami az ígéretek szerint újrafogalmazza hagyományos telefon és kontakt alkalmazást.

Kép: Humin

A Humin egy ügyes kis alkalmazásba sűríti a kontaktokat, a hangpostafiókot és a telefonálást. Különlegessége abban rejlik, hogy a klasszikus kontaktlista helyett az ismerőseinket a hozzánk fűződő kapcsolatunk szerint rendszerezi.

Az app felhasználja az e-mail fiókban, naptárban és különböző közösségi média alkalmazásokban fellelhető információkat is a kapcsolatok feltérképezéséhez, így könnyen rátalálhatunk olyan kontaktadatokra is, amelyeket előzőleg nem mentettünk el a címlistába.

Az alkalmazás privát béta verzióját januárban kezdték el tesztelni 20.000 felhasználóval a világ minden tájáról, a középiskolás diákoktól kezdve a Fortune magazin 100-as listáján szerepélő vállalatok vezetőin keresztül Will.i.am-ig.

A Humin társalapítója és vezérigazgatója, Ankur Jain elmondása szerint ezek a korai felhasználók – az ő szavaival élve „befolyásolók” (influencers) – jórészt azért lettek kiválasztva a bétateszthez, mert hatalmas, nehezen kezelhető kapcsolati listával rendelkeznek. A Humin előtt ezek valószínűleg ábécé szerint voltak rendezve, minimális háttérinfóval vagy összefüggésekkel.

Az app dizájnjának finomhangolásában segített, hogy ezeknek az első felhasználóknak hozzáférést biztosítottak a Humin kontextuális keresőjéhez. Az alkalmazás olyan kereséseket tesz lehetővé a kontaktlistában, mint pl. „a múlt héten találkoztunk” vagy „a Google-nél dolgozik”.

Kép: Humin

„Legtöbbször azt a visszajelzést kapjuk, hogy miért nem találták ezt már ki hamarabb” mondta Jain a Mashable-nek. „Az egész nagyon intuitív, hiszen ezeket a dolgokat alapból mindig így csináljuk. De a technológia csak most jutott el odáig, hogy megoldást nyújtson a problémára.”

Az ingyenes app egyelőre csak iPhone-ra érhető el, de a vállalat már tervezi a továbblépést az Apple készülékektől. Jain szerint az éppen készülő Androidos verzió az elődjénél is okosabb lesz. A CEO úgy gondolja, hogy a Humin kontextuális keresője alkalmazható lenne a viselhető eszközökben vagy akár az autókban is.

„Képzeljék csak el, hogyan működhetne ez a kereső-technológia az okosórákban vagy az autókban” mondja. „Csak gondoljanak arra, hogy hogyan emlékezünk természetes módon az emberekre, és hogyan helyezzük őket összefüggésbe a mindennapi életben – a telefonon ez most már lehetséges – és hogy ugyanígy elérhető lehetne az autóban vagy az okosórákon is.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr676607037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása