Az Apple és a Google megegyezett, hogy ejtenek minden szerzői jogi vitát

2014 május 17. - Schrodingerervin

Kép forrása

 

A megegyezés teljes egészében megreformálhatja a technológiai szabadalom gondolatát, ahogy ma ismerjük.

A mobilkommunikáció két jelenleg legnagyobb szereplője az egymással régóta vitában álló Apple és a Google megegyezésre jutott és ejtenek minden korábbi szerzői jogi, illetve ipari kémkedéssel kapcsolatos vádat egymással szemben, jelentették be május 16-án, pénteken.

„Az Apple és a Google abban is egyezségre jutott, hogy közösen dolgozzanak egy a technológiai szabadalmakat megújító dokumentumon” jelentette ki a két vállalat közös sajtóközleményében. Mindemellett azonban arról nem született döntés, hogy egymás technológiai eredményeit közösen szabadalmaztassák.

Az Apple és a Google hatalmas volumenű szabadalmi háborúja még 2010-ben kezdődött, amikor a kaliforniai cég a washingtoni székhelyű Amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Hivatalnál nyújtottak be keresetet a Motorola Mobilityvel szemben. Az Apple részéről ezt azonnali ellenlépés követte, a szembenállás pedig csak tovább erősödött, miután a Google felvásárolta a Motorola Mobilityt. A Google ekkor vált az Apple legnagyobb piaci ellenfelévé, ami ezzel a megegyezéssel sem szűnik meg teljesen, még ha ideiglenes tűzszünetet is látszik elrendelni a két szembenálló fél között. A közösen bejelentett szabadalmak hiányában fennáll a veszély, hogy a közeljövőben a felfüggesztett eljárások helyett újak kerülnek majd előtérbe, amint a két óriás valamelyike a másik fél technológiáira akár csak kicsit is hasonlóakat épít készülékébe.

A most létrejött egyezség nem szól azonban a régóta fennálló szabadalmi problémákról sem az Apple és a Samsung között, amely a Google Android rendszerét használja legtöbb készülékén. A hónap elején a kaliforniai bíróság kijelentette, a Samsungnak 119 millió dollárnyi kártérítést kell fizetnie az Apple számára több jogvédett technológia alkalmazásáért telefonjain és táblagépein.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr156210424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása