Itt az új "GoPro": az UFO-szerű kamera képes 360 fokos HD videót készíteni

2014 május 05. - bITepITe

Panoráma felvételeket a Google Street View után az iOS és több Androidos készülék is képes készíteni, azonban az Apple volt munkatársainak  - a Centr mérnökeinek - új fejlesztése magas minőségű HD videót  rögzít.

"Úgy kell elképzelni, mintha ez lenne a GoPro plusz" - nyilatkozta Bill Banta, a Centr vezérigazgatója. "Mindent meg lehet vele csinálni, amit egy GoPro-val is, plusz olyan perspektívákat is láthatunk amire a GoPro nem képes."

A Centr csapata már több éve fejleszti a 4 db HD szenzorral ellátott 360 fokos videót rögzítő szerkezetet, aminek várhatóan a Stealth HD nevet adják majd. A saját felhasználású célokon túl a cég a hadiiparban és az extrém sportokat kedvelők köreiben is értékesíteni fog, olyan cégekkel együtt dolgozva, mint a RedBull  vagy a NatGeo.

A Stealth HD előnye, hogy többé nem kell amiatt aggódni, hogy valami kiesik a látószögből vagy nem lesz elég éles. Továbbá egy 64 GB-os SD kártyával akár 7-8 óra HD felvételt is készíthetünk. A kamera egyébként Full HD felvételeket is képes készíteni, 8GB-os belső memóriával, 3 mikrofonnal, Wi-Fivel, Bluetoothal és USB 3.0-val van felszerelve.

A készülék persze iOS-ről és Androidról is irányítható, a várható ára 399 dollár körül fog mozogni.

Szólj hozzá!

Címkék: hd kamera gopro 360 fokos kamera stealth hd

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr316158875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása