Meglepő indokkal mondott le a Reddit vezérigazgatója

2014 november 16. - BoriG

Csütörtökön egy meglepő indokkal mondott le posztjáról Yishan Wong, a Reddit vezérigazgatója. Wong két éve vezette a közösségi hírportált. A Reddit egyik befektetője, Sam Altman szerint a vezető és az igazgatótanács nézeteltérésbe keveredett a vállalat irodáinak elköltözésével kapcsolatban. Ez pedig elég furcsán hangzik – félmilliárd dolláros cégek vezérigazgatói általában nem dobják be a törülközőt olyan részletkérdések miatt, hogy San Francisco melyik oldalán legyen az iroda. 

Minden esetre úgy tűnik, ez az igazság: Yishan Wong a Quara-n erősítette meg az Altman által elmondottakat:

Amit Sam mondott a lemondásom okáról, igaz. Tudom, hogy furcsa, és hogy ezért hihetetlenül hangzik, de ha csak kitaláltuk volna, bármelyik PR-os jobb sztorit hozott volna össze.

Wong több részlettel is szolgál távozásának okáról – arról ír, hogy a munkája „rendkívül stresszes és kimerítő” volt, ami aztán a magánéletére is negatívan hatott.

…Azt hiszem, túlterheltem magam – először dolgoztam vezérigazgatóként, csak annyit tudtam a munkáról, hogy stresszes lesz, nem volt igazán viszonyítási alapom.

Wong a továbbiakban a Reddit irodák áthelyezéséről is beszél:

Az irodák áthelyezéséről: ezt valószínűleg meg tudtuk volna beszélni. Az igazgatótanács támogatott engem, barátságosak voltak, de stratégiai nézeteltérésünk akadt – én úgy gondoltam, hogy irodát találni San Francisco-ban iszonyú nehéz, a város leterheltségét és azokat a bérleti díjakat figyelembe véve, amiket az alkalmazottainknak kellene fizetniük, ha a munkahelyükhöz közel szeretnének lakást bérelni. Másrészt viszont sok jelenlegi dolgozónk él itt, így nem volt túl népszerű az az ötletünk, hogy új helyiséget találjunk a városhatáron kívül (Daly City közvetlenül SF mellett található, dél-nyugati irányban), ráadásul sok olyan sikeres startup vállalkozás létezik, ami San Francisco-ban található.

A leköszönő vezérigazgató azt is mondta, hogy ha a munkája felvillanyozó lett volna, nem mondott volna le egy ilyen apróság miatt. Ezzel szemben a munka negatív hatást gyakorolt a magánéletére, ami a pozíció elhagyásához vezetett, és örül neki hogy lekerült a teher a válláról.

Ideiglenesen Ellen Pao tölti be a pozíciót. Wong kifejezte, hogy teljes mértékben megbízik Pao-ban, és reméli, hogy végül megmarad a Reddit vezérigazgatói székében:

Én magam vettem fel Ellen Pao-t. Közeli barátom és az egyik legtehetségesebb vezető, akivel valaha is dolgoztam, és remélem, hogy ő lesz a Reddit állandó vezérigazgatója.

Előretekintve, Yishan Wong nagyon optimista a jelenlegi csapattal kapcsolatban, és sok sikert kíván az oldalnak a jövőben. Szerinte a csapat minden tagja támogatóan viselkedett vele, még az egyet nem értés alatt is, és reméli, hogy ezentúl átlagos felhasználóként használhatja majd a Redditet.

Wong teljes posztja angolul itt olvasható.

1 komment

Címkék: bulvár Reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr966908389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnHenry 2014.11.17. 21:17:51

"Én magam vettem fel Ellen Pao-t. Közeli barátom és az egyik legtehetségesebb vezető, akivel valaha is dolgoztam, és remélem, hogy ő lesz a Reddit állandó vezérigazgatója."

nem ismerem az amerikai szokásokat, de magyarhonban Pao napjai meg lennének számlálva, gyorsan kirúgnák és a helyére valakinek a valakijét ültetnék - nem baj, ha nem ért hozzá, csak a mi kutyánk kölyke legyen...
süti beállítások módosítása