Ez a lyukkamera-szelfi menőbb, mint bármi, amit éppen csinálsz

2014 november 14. - BoriG

Nyilván készíthetsz egy teljesen átlagos szelfit a mobilod kamerájával, nyomhatsz rá egy Instagram-szűrőt, amitől olyan jó régies hatása lesz, azt’ csókolom. A fotós Ignas Kutavicius viszont nem ezt az utat választotta.

camera

Úgy döntött, hogy összeállít egy fejre szerelhető lyukkamerát – ez az, amiben a lencseként működő apró lyuk egy fejjel lefelé látszó képet hoz létre. Kutavicius a PetaPixel-nek elmondta, a kamera tulajdonképpen egy energiaitalos doboz, a képek pedig fekete-fehér fotópapírra készültek. A hosszú, általában több másodperces expozíciós idejű felvételek elmosódott hátteret eredményeztek, az alanyok arca azonban az ötletes rögzítő szerkezetnek köszönhetően éles maradt. A fotós szerint a projekt „egy gondolatjáték, hogy milyenek is lehettek volna a szelfik” a fotózás korai szakaszában. Bár egy az első valódi szelfit elnézve, ez nem jött be.

h015Képek:  Ignas Kutavicius

komment

Címkék: király lyukkamera

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr976896969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása