Windows98-at heggesztett egy kínai programozó az iPhone 6-ra

2014 november 11. - BoriG

A mai „rakjunk dolgokat oda, ahova nem valók” rovatunkban xyq058775 felhasználót szeretnénk bemutatni, aki eredményesen telepítette a Windows 98-at egy vadi új iPhone 6-ra. A mutatványhoz egy iDos nevű, nyílt forráskódú DOSBox-szerű apport használt. Úgy tűnik, az ősi oprendszer viszonylag jól is fut, bár XP-re frissíteni már nem sikerült. Valószínűleg azért Doom-ozni lehet rajta.

A módszer igazán nem mondható újnak – emulátorokat már az első VAX gépek óta használnak az emberek – de jó látni, hogy a feltámasztott szoftver ilyen készségesen fut a legújabb eszközön is.

Az iPhone 6 sokkal gyorsabb, a kijelzője össze sem hasonlítható a 98 környékén használt monitorokkal. A számítástechnika komoly változáson ment át azóta, a Win98 igazi retró érzést nyújt – klasszik windows-zöld háttér, szürke ablakok, hatalmas, szigorú hibaüzenetek. De legalább a Start menü működik.

komment

Címkék: okostelefon iPhone 6 Windows98

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr526888177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása