Itt a Project Ara legújabb prototípusa - és elképesztően jól néz ki

2014 október 31. - BoriG

Kevés olyan projekt fut jelenleg a mobiliparban, ami annyira ígéretes lenne, mint a Google moduláris okostelefonja, a Project Ara. A Google a múlt héten jelentette be, hogy egy olyan, a Play Store-hoz hasonló felület létrehozását tervezi, ahol a modulok fejlesztői közvetlenül a felhasználóknak értékesíthetik termékeiket, kiiktatva ezzel a viszonteladókat.

Arra, hogy saját magad cserélgethesd a modulokat, még egészen biztosan várnod kell néhány hónapot, de a Phonebloks blog szerzőinek volt szerencséje személyesen is megtekinteni a legújabb prototípust az NK Labs-nél, és ezt videóra is vették.

Az NK Labs egyébként csak egy a több tucat partner közül, akivel a Google együttműködik a Project Ara megvalósításán. Az minivállalkozás mindössze hét főből áll – mindanyójukat lenyűgözte a telefon Google által az első értekezletek egyikén bemutatott formatervezési mintadarabja.

Működőképes új technológiát előállítani a semmiből nem egyszerű, de a videó alapján úgy tűnik, az NK Labs jó úton halad egy valóban működő moduláris telefon felé. Miután helyre kattintják a LED-et, az akkumulátort, a processzor, a hangszóró és az USB-s töltéshez szükséges modult, az Ara egyből elindul. Jelenleg az elérhető felület kb. 50%át teszik ki ezek az alkatrészek, de a hírek szerint Toshiba már fejleszti az egyedi chipsetet, ami helyet fog felszabadítani a többi modul számára.

A „Spiral 2” prototípust – amiben a fejlesztők moduljai már a jóval nagyobb felületet használhatnak – a 2015. január 14-én tartandó fejlesztői konferenciáján fogják bemutatni.

A tejes videót itt nézhetitek meg.

komment

Címkék: okostelefon Google Project Ara

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr426852849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása