A Google újragondolta levelezőappját: itt az Inbox

2014 október 23. - BoriG

A Google szeretné jobbá tenni az e-mailezést. Ezért egy új, a Gmail-től független appot indít, Inbox néven.

A hivatalos Gmail blogban tett bejelentés szerint az Inbox fejlesztéséhez a Gmail esetében viszonylag népszerű tabokat vette alapul, melyekkel Elsődleges, Közösségi és Promóciók kategóriákra osztották a bejövő üzeneteket. Az Inbox app Kötegeket (Bundles) is fog tartalmazni, amik a hasonló üzeneteket – például a banki számlakivonatokat és bizonylatokat – fűzik majd össze. A Kötegek természetesen személyre szabhatóak lesznek.

A Kiemelt üzenetek (Highlights) funkció a legfontosabb e-maileket emeli ki – ide tartoznak többek közt a fotók a barátaidtól, a repjegyek és a különböző rendezvényekről, eseményekről szóló levelek. Az app ráadásul az olyan kapcsolódó információkat is megjeleníti, amik az eredeti e-mailben nem szerepelnek, de az interneten fellelhetőek (mondjuk a reptéri infók a járatodról).

Kép: Google

Az Inbox-ot még három hasznos funkcióval szerelték fel, ezek az Emlékeztetők (Reminders), Támogatás (Assists) és Szundi (Snooze). A felhasználó Emlékeztetőket hozhat éltre a fontos feladatok észben tartásához, az Támogatás az Emlékeztetőkkel és az e-mailekkel együtt működve fontos információkkal segít – ha például az emlékeztetőd szerint fel kell hívnod egy bizonyos üzletet, az Assists automatikusan megmutatja a telefonszámot és a nyitva tartást. A Szundi szintén használható az e-mailekkel és az Emlékeztetőkkel egyaránt.

A Google elmondása szerint az Inbox a Gmail csapatának többéves munkáját tükrözi, de a két app nem azonos. Az Inbox használatához szükséged lesz egy Gmail-es címre, de a Gmail fiókodban beállított POP/IMAP szolgáltatással és továbbított e-mailekkel is működni fog.

Úgy néz ki az Inbox, mintha a Google Now e-mail centrikusabb változata lenne, ami szintén mindenféle hasznos információ – útvonalakat, emlékeztetőket – előbányászásával könnyíti meg az ember életét.

Az Inbox az Android 5.0 Material Design formanyelvét használja, de működni fog minden újabb (Jelly Bean-t követő) Android verzión, iOS-szen (7-től felfelé) és Chrome-ban is, de egyelőre még csak meghívóval letölthető. Meghívót innen inbox@google.com kérhetsz.

Már készül a többi böngészőt támogató és a tabletes verzió.

Kép: Google

1 komment

Címkék: app Google Gmail Inbox Android 5.0

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr186827355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása