A Kickstarter csalás gyanúja miatt felfüggeszti az Anonabox kampányát

2014 október 21. - BoriG

Alig több, mint egy hét telet el azóta, hogy Anonabox – egy aprócska, állítólag névtelen böngészést biztosító Tor router – felkerült a Kickstarter közönségi finanszírozási platformra máris 600.000 dollárt szedett össze. Ám nem kizárt, hogy az egész csak átverés.

A Kickstarter bizalomért és átláthatóságért felelős csapata pénteken függesztette fel a projektet, miután egy pár Reddit felhasználó megpiszkálta kicsit a projektgazdák fedősztoriját.

A Kickstarter e-mailben jelezte az adományozók felé a projekt felfüggesztését. Ennek okaként a projekt átvilágítása során feltárt szabálytalanságokat jelölték meg, továbbá azt is hozzáfűzték, hogy a felajánlásokat leállították, az adományozók pedig visszakapják a pénzüket.

 

Az Anonabox-szal kapcsolatban éppen olyan gyorsan merültek fel a kérdések, mint ahogy a pénzadományok érkeztek. A felhasználók Redditen, és más online fórumokon is megkérdőjelezték a készülék hardware-jének eredetiségét, máshol pedig azt boncolgatták, hogy a router szabad forráskódú szoftvere valójában nem szabad forráskódú.

A Quartz online magazin pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes vélemények szerint az Anonabox valójában egy olcsó, kínai router, igencsak felárazva. A képek alapján a két termék gyakorlatilag azonosnak látszik, kivéve a kínai márkajelzést, amit gondosan eltávolítottak az Anonabox-ról.

Az internetes oldal megkereste az Anonabox fejlesztéséért felelős August Germar-t, aki úgy nyilatkozott, hogy semmilyen értesítést nem kapott a Kickstarter-től a felfüggesztéssel kapcsolatban.

Poll!

Az eddigi bizonyítékok alapján elképzelhetőnek tartod, hogy az Anonabox készítői megpróbálták volna átverni a Kickstarter adományozóit, és rájuk sózni egy már létező hardware-t?
Csalók!
A Redditesek mind hülyék
Aki ezért pénzt adna, az a nem normális
Kickstarer? Reddit? Kit érdekel ez?
Poll Maker

Szólj hozzá!

Címkék: botrány kickstarter Anonabox

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr186811941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása