Melyik Nexus kapja meg végül a Nyalókát?

2014 október 16. - BoriG

Tegnap a Google hivatalosan bemutatta legújabb mobil operációs rendszerét, az Andorid 5.0 Lollipop-ot – szóval nem kell tovább találgatni, hogy mi is lehet az az L. A bejelentés szerint a Lollipop először a Motorola által gyártott, szintén most beharangozott Nexus 6 okostelefonon, a HTC Nexus 9-én, és egy Nexus Player néven futó, az ASUS-szal közösen fejlesztett set-top box-on lesz elérhető.

Forrás: Neowin

Persze mint minden operációs rendszer frissítés esetén, itt is felmerül a kérdés, hogy mely, már piacon lévő készülékek fogják megkapni a Nyalókát.

Az a gyártóktól és a szolgáltatóktól fog függeni, hogy a készülékeikre megfelelő verziót fejlesszenek és fogadjanak el, és sokak valószínűleg ódzkodnak a régi készülékek frissítésétől, mivel elsősorban az új eszközöket szeretnék eladni. De a Google Nexus okostelefonok és tabletek általában kivételes helyzetben vannak, és megkapják a legfrissebb Androidot.

Ugyan nem minden Nexus készülék frissül majd az új operációs rendszerrel, de sok igen, és egy pár olyan modell is felkerült a listára, amire páran bizonyára nem számítottak. Tegnap óta a Google erről szóló blogposztja is átesett egy apró változáson, így az Android 5.0-s készülékek friss listája í következőképpen néz ki:

  •        Nexus 4
  •        Nexus 5
  •        Nexus 7 (2012)
  •        Nexus 7 (2013)
  •        Nexus 10 

A vállalat korábbi kijelentéseivel összhangban az összes Google Play Edition készülék is meg fogja kapni a frissítést.

A lista sajnos nem tartalmazza az olyan régebbi Nexus eszközöket, mint a Nexus One, a Nexus S, és a Galaxy Nexus. A Galaxy Nexus egyébként már tavaly lekerült a frissítéseket kapó verziók listájáról, ez pedig heves reakciót váltott ki a felhasználókból, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megkaphassák az Android 4.4 KitKat-et, ám a Google döntését végül a több ezer aláírás sem változtatta meg.

komment · 1 trackback

Címkék: Android Nexus Google Lollipop OS Nexus 6

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr446800509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.17. 17:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bollokcs 2014.10.17. 09:59:20

A Nexus 4 és a Nexus 7v1 esetében még így is szép a Guglitól, hogy kiadja a frissítést, ha jól tudom a hivatalos terméktámogatás 18 hónap.

tommybravo 2014.10.20. 12:49:47

Tekintve, hogy a legtöbb régi nexusnak lejárt már úgyis a garanciája, érdemes lehet felrakni majd egy CM-et, amint elkészülnek a nyalókás frissítéssel.
süti beállítások módosítása