A Microsoft a mai nappal újabb 2100 alkalmazottnak intett búcsút

2014 szeptember 18. - BoriG

A Microsoft megerősítette, hogy a mai nappal 2.100 dolgozóját eresztette szélnek, a korábban bejelentett leépítések részeként. Az elbocsájtottak közül 747-en Washington államban, a többiek pedig a világ pontjain található irodák alkalmazottai voltak.

Kép: Neowin

A vállalat júliusi bejelentése szerint összesen 18.000 munkavállalótól terveznek megválni, ez a lépés összesen kb. 1,1 – 1,6 milliárd dollárjukba fog kerülni. A legújabb elbocsájtás is a korábban is jelzett lépések része, és ez a második nagy leépítés július óta. Mindez nem olyan meglepő, ha tudjunk, hogy a Microsoft 25.000 új munkatársat nyert a Nokia telefonos üzletágának felvásárlásával, ami rengeteg pozíciók közötti átfedést is okozott. Ennek megfelelően a leépítés elsősorban a volt Nokia dolgozókat érinti, közülük 12.500-nak int búcsút a tech vállalat. Ez viszont azt is jelneti, hogy a maradék 5.500 elbocsátott munkavállaló a Microsoft régi részlegeiről kerül ki.

A hírek szerint a vállat dolgozóinak minden csoportja érintett a jogászoktól a mérnökökig. Az első körben elküldött 13.000 és a most elbocsátott 2.100 alkalmazotton kívül még 2.900 főt fognak elengedni 2015 júliusáig a nagyvállalattól. Bár a lépés nem túl népszerű, úgy tűnik ez az ára annak, hogy a Microsoft működése hatékonyabbá és áttekinthetőbbé váljon.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft nokia

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr926709865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása