A kék halál szövegét maga Steve Ballmer írta

2014 szeptember 04. - BoriG

A Windows felhasználók többség valószínűleg találkozott már egy párszor a hírhedt kék halál (angol rövidítéssel BSOD) jelenséggel az operációs rendszer használata során. De azt valószínűleg nem tudtátok (legalább is a bejegyzés címének elolvasása előtt), hogy személyesen Steve Ballmer, a Microsoft egykori vezérigazgatója írta a kék halál eredeti szövegét.

Az érdekes infó a Microsoft egyik fejlesztőjének, Raymond Chen-nek a blogjáról származik. A sztori a Windows 3.1-gyel kezdődött még 1992-ben, amikor Ballmer a vállalat rendszerekkel foglalkozó osztályának vezetője volt. Egy nap meglátogatta a Windows csapatot, és kritizálni kezdte az általuk összerakott Ctrl+Alt+Del párbeszédet. A Windowsosok viszont azt mondták, hogy akkor írjon Ballmer jobbat, ha tud. Hát tudott.

Chen elmondása szerint a Ballmer által összedobott szöveg olyan jól sikerült, hogy szinte változatlanul került bele a végső termékben. Gyakorlatilag ez volt a kék halál első olyan változata, ami a felhasználó tudtára adta, hogy az alkalmazás lefagyott.

A kék halál Windows 8.1-ben sokkal ritkább – főleg hibás hardver okozhatja a gondot – egy szomorú arc és egy rövid magyarázat jelenik meg újraindulás előtt. Látta valaki a kép képernyőt mostanában?

Bónusz, a jelenség legszebb korabeli dokumentációja:

Szólj hozzá!

Címkék: windows kisszines

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr326670545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása