Újabb per az Apple háza táján? Bose vs Beats

2014 július 26. - BoriG

Bár a közvéleményt egyre kevésbé hatják meg (vagy érdeklik) a szabadalmakkal kapcsolatos csatározások, a hírek egyre csak jönnek az újabb és újabb eljárásokról.

A legfrissebb per a tech világ egyik prominens képviselőjét vonja be a szabadalmi háborúba.

Kép: theversusnetwork.com

A CNBC amerikai tévécsatorna értesülése szerint most az audiotermékeket gyártó Bose akasztott pert a Beats Electornics a nyakába.

A Beats-et májusban vásárolta fel 3 milliárd dollárért az Apple (ami szintén járatos a szabadalmi ügyekben). Az ügyet eddig még sem a Beats sem az Apple nem kommentálta.

BREAING: A Bose a zajszűréssel kapcsolatos szabadalmak megsértéséért pereli az Apple-hez tartozó Beats-et (via @CNBCJosh)$AAPL

— CNBC (@CNBC) 2014. július 25.

A Bose már eljárást kezdeményezett: hivatalosan panaszt nyújtott be pénteken a dealware-i körzeti bíróságon. Legalább öt olyan szabadalomról van szó, amelyek a belső hangfeldolgozással illetve a hangfrekvenciás technológia és a formatervezés viszonyával foglalkoznak.

A Beats felvásárlását az Apple várhatóan ebben a negyedévben, szeptember közepéig fejezi be.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr46545645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása