Nadella: egy Windows mindenkinek

2014 július 23. - BoriG

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy mai konferenciahívás során megerősítette, hogy a Windows következő kiadásában egybeolvasztják az operációs rendszer jelenlegi három verzióját.

office-365.jpgForrás: CNET

Az új Windows Nadella nyilatkozata alapján kompatibilis lesz a különböző eszközökkel, az asztali számítógépektől a laptopokon át az okostelefonokig és tabletekig. Bár arra nem tért ki, hogy mi lesz az új verzió neve, korábbi értesülések szerint az operációs rendszer „Threshold” munkanéven fut, és Windows 9 néven fogják piacra dobni.

 

Az is kiderült, hogy Steve Ballmer távozása óta nagyszabású belső átszervezés is történt a Microsoft-nál, így Nadella elmondása szerint a vállalat „egy csapattá állt össze, azonos struktúrával”.

Annak ellenére, hogy a következő Windows-t már egyetlen operációs rendszerként alakítják ki, továbbra is különböző verziók megvásárlására lesz lehetőség, ugyanis az összetevők csomagját az különböző készülékekhez szabják. Így például az asztal funkció nem lesz elérhető a Treshold Windows Phone és a Windows RT változataiban, ennek ellenére futtathatóak lesznek rajtuk az asztali gépekhez készült univerzális Windows appok is.

A hírek szerint a Windows 9 valamikor 2015 elején startol majd. Annyi mindenesetre már kiszivárgott az új verzióról, hogy a Start menü visszatér.

Forrás: Techspot

Nadella csak annyit árult el, hogy a következő hónapokban további bejelentések esedékesek az új Windows-zal kapcsolatban, részletekbe nem bocsátkozott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr736537833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása