Érd el az Android L teljesítményét KitKates készülékeden

2014 június 26. - BoriG

Növelheted telefonod teljesítményét az Android legújabb verziója nélkül is. Bemutatjuk, hogyan gyorsíthatod fel Androidos készülékedet egyetlen egyszerű lépésben.

kitkat.jpgForrás: android.com 

A Google szerdán a San Franciscó-i I/O fejlesztői konferencián tett bejelentést az Android operációs rendszer következő frissítéséről. A legújabb verzió, ami Android L kódnéven fut, átpofozott értesítési rendszert, megújult kezelőfelületet, szofisztikáltabb képernyő lezárást és új akkukímélő üzemmódot is fog tartalmazni. Az Android L, ami hivatalosan valamikor az év második felében felében fog megjelenni, az ígéretek szerint az appok teljesítményét is növelni fogja az ART futtatókörnyezetnek köszönhetően. Sokan azonban nem tudják, hogy az új L nélkül is használható az ART mód az Androidos készülékeken.

A Google 2013-ban mutatta be az ART-ot a Nexus 5-tel és az Android 4.4 KitKattel együtt, az ART futtatókörnyezetet tehát csak akkor tudod aktiválni, ha az általad használt eszköz KitKat alatt fut. Ennek ellenére jelenleg nem minden Android 4.4-es készülék támogatja az ART-ot. A következő módszer biztosan működik HTC One M8-on, Samsung Galaxy S5-ön, Moto X-en és minden Google Nexus eszközön.

A Beállítások menüben válaszd az A telefonról menüpontot, majd kattints a Build-számra hétszer. Ezzel elérhetővé válnak a Fejlesztői lehetőségek, és a további beállítások.

Most a Beállítások menüből válaszd a Fejlesztői lehetőségeket, ott pedig a Futtatási környezet kiválasztását, és már át is válthatsz az ART használatára. Újraindítás után az eszköz optimalizálja a meglévő appokat az új futtatókörnyezetre. Ez pér percig tarthat, utána pedig érezhetően javul a legtöbb eszköz teljesítménye. 

Screenshot_2014-06-26-14-05-54.jpg

Előfordulhat, hogy néhány app (bár ez nagyon ritka) nem kompatibilis az ART környezettel. Ha valamelyik app nem működne, vagy esetleg a frissítésekkel problémáid lennének, bármikor visszaválthatsz a Dalvikra, ugyanezzel a módszerrel.

3 komment

Címkék: Android KitKat Android L

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr896422369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haloperidol 2014.06.27. 12:55:54

Koszi, most probaltam ki, nekem Moto G-n is mukodik. Tenyleg lathatoan gyorsabb lett a telo, nagyon elvezem!!! :D

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2014.06.29. 08:18:37

Nekem meg nem is jelenik meg olyan pont, hogy futtatasi kornyezet... :-( Nexus7

BoriG 2014.06.29. 09:24:07

Kilépés a menüből - visszalépés a menübe manőverrel próbálkoztál már? Azt hiszem, nekem is az hatott.
süti beállítások módosítása