Mindenki nyugodjon meg, a Twitter végre támogatja a gifeket

2014 június 19. - BoriG

A Twitter szerdán bejelentette, hogy végre gifeket (végtelenített animált képeket) is megoszthatunk a Twitter iPhone-os, Androidos és internetes felületein.

A gifek mostantól az idővonalon a videókhoz hasonlóan, egy Lejátszás gombbal fognak megjelenni. A feltöltésük pedig a a szövegdoboz alatt található fényképezőgép ikonra kattintva lehetséges, úgy, ahogy azt a fotóknál már megszokhattuk.

 

Mától animált gifeket is megoszthatsz itt http://t.co/wJD8Fp317i, Androidon és iPhone-on. http://t.co/XBrAbOm4Ya

— Twitter Support (@Support) 2014. június 18.

 

Mivel a Twitter felhasználói eddig is csak a Vine-on keresztül oszthattak meg videókat, így a  mezei felhasználó (nem hirdető) számára a gif az első olyan videó jellegű tartalom, ami közvetlenül a Twitteren érhető el. Gifeket a felhasználók eddig a Twitpic segítségével oszthattak meg, most viszont úgy tűnik, hogy a gif támogatása a Twitteren gyakorlatilag feleslegessé teszi a Twitpic szolgáltatását.

Mashable tesztje viszont azt mutatja, hogy a Twitter gifek még nem működnek a Tweetdeck-en, sem a tableteken, és a Twittert sem reagált azonnal a Mashable megkeresésére, hogy kommentálja az esetet.

 

TWITTER A TWITPIC-NEK: DÖGÖLJ MEG https://t.co/NpzfhRfrPX

— Brett LoGiurato (@BrettLoGiurato) 2014. június 18.

 

A gifek az utóbbi időben egyre népszerűbbek a közösségi médiában. A Pintrest január óta támogatja a gif formátumot, miután már több tízmillió mozdulatlanságba dermedt gif volt feltöltve a felületre.

 

Így érezem magam most, hogy a Twitter támogatja a gifet: http://t.co/aLdvozzTkn

— Ben Parr (@benparr) 2014. június 18.

 

Múlt augusztusban terjedt el az a hír , hogy a Facebook-on is megoszthatók a gifek, később kiderült, hogy a feltöltött gifek valójában gifekből átalakított Flash fájlok voltak.

 

Utálom a focit https://t.co/Jqz9KB0fWQ

— Brian Rie$ (@moneyries) 2014. június 18.

 

komment

Címkék: gif Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr1006380663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása