Lomo’Instant

2014 május 23. - Schrodingerervin

 

A Lomo’Instant egy igazán menő kis instant filmes gép, beépített nagy látószögű lencsével és rácsatolható halszem és portré optikával. A négy egyedi stílusban elérhető, Fujifilm Instax Mini filmmel dolgozó szerkezet háromféle használati módot is lehetővé tesz: készíthetünk képeket automata és manuális vakuval, de többszöri expozíciót is lehetővé tesz. Mindezen kívül akár végtelenig nyújtható expozíciós időt is beállíthatunk, négyféle, vörös, kék, lila és sárga vakuszínező géllel dobhatjuk fel képeinket, és két egyszerű automata fókuszból is válogathatunk. A Lomo’Instant projekt sok más masinával együtt a Kickstarteren indult.

A kis gép segítségével bármikor azonnali képeket készíthetünk, akármilyen helyzetben megállja a helyét. Képesek lehetünk nagyszerű képeket lőni amikor éppen váratlanul meglátunk valami megörökíteni valót, de előkészített, beállított képeket is játszi könnyedséggel készíthetünk. A különböző színű vakubeállítási lehetőségekkel az Instagram által kínált szűrőket megszégyenítő kompozíciókat érhetünk el másodpercek alatt, azzal a különbséggel, hogy az elkészült képet azonnal a kezünkben tarthatjuk, vagy másnak adhatjuk emlékül.

Az előre megadott beállítási lehetőségekkel előre kitalálhatjuk, milyen terepen milyen paraméterekkel akarunk fényképezni, ezután pedig már nincs más dolgunk, mint kattintani és a kezünkbe fogni a képeket.

Az okostelefonokba épített fényképezőgépek egyre több beállítása idővel egyre nagyobb hangsúlyt tett a profi fotózásra – mivel a telefonokba épített kis lencsék mögé hiába került egyre nagyobb és nagyobb CCD, a kép minősége továbbra sem érte el a professzionális gépek színvonalát. A trend ezért inkább az egyedi, azonnali, a felhasználó által másodpercek alatt beállított szűrők, és egyéb személyre szabható preferenciák felé fordult.

A Lomo’Instant is ezt a divatot igyekszik meglovagolni, azzal a különbséggel, hogy a vele készített képeket – bár a közösségi oldalon megosztani nem tudjuk azonnal – rögtön meg is foghatjuk, valójában ténylegesen akár örökké tartó emlékekként raktározhatjuk el. Míg a könnyen kezelhetőség és a kis helyigény megmaradt, az okostelefonok kínálta opcióknál a gép jóval több lehetőséget is kínál.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó film instant kamera

A bejegyzés trackback címe:

https://bitsandpix.blog.hu/api/trackback/id/tr426225924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása